מה הסיפור של קורות החיים שלכם?

דעה של בן אדם אחד

כמה שיחות שהיו לי בימים האחרונים הבהירו לי כמה חשוב שקורות החיים שלנו יהיו הרבה מעבר לרשימה של נושאים ותפקידים ושהם צריכים להעביר מסר ברור וקוהרנטי. המטרה של הפוסט היא לא לתת טיפים על האורך המומלץ, סגנון העיצוב או איך להגדיר את הטייטל שלי היום. אני רוצה לכוון לרמה אחת מעל – ה״סיפור״ של קורות החיים שלכם.

 

בתור אנשים שרוצים להיכנס לניהול מוצר, עומדות בפניכם 3 אפשרויות מרכזיות:

הראשונה – להתקדם בתוך החברה הנוכחית על ידי לקיחת יותר ויותר תחומי אחריות וניצול הזדמנויות

השנייה – לחפש משרת ניהול מוצר ראשונה.

השלישית – להקים חברה ולנהל את המוצר שלה.

אם בחרתם באפשרות השנייה, האינטרקציה הראשונה שלכם עם חברות פוטנציאליות תהיה ככל הנראה בעזרת קורות החיים שלכם. אתם מנסים לשכנע למה כדאי למישהו להמר עליכם כאשר אתם חסרי ניסיון פורמלי בתחום, וכאן נכנס הסיפור מאחורי קורות החיים.

תפתחו רגע את קורות החיים שלכם- כן כן ממש עכשיו ותעברו איתי עליהם:

תקראו את הפסקה הראשונה שכתבתם – האם היא נראית כמו הפסקה הבאה?

 

I am a [passionate | enthusiastic | team player] who is a [fast learner | autodidacte ] and can get things done. I have a strong [understanding of users | empathy] and can [motivate people | engineers | stakeholders] to move towards a [shared goal | objective]. Looking for [my first | a junior] product manager position.

ברכותיי, בזבזתם את החלק הכי חשוב בקורות החיים שלכם על משהו יצירתי כמו המשפטים מקטלוג איקאה. גם אני הייתי שם וכתבתי בדיוק את המילים הללו. הפסקה הראשונה נותנת לכם הזדמנות פז לזקק את המסר המרכזי והסיפור הייחודי שלכם. מנהלי מוצר יודעים מה הערך הייחודי שהמוצר שלהם פותר ובמקרה שלנו אתם גם המוצר וגם המנהלים שלו, אז תמצאו את הדרך לבדל.

עוברים לתפקידים וניסיון מקצועי..

תשאלו את עצמכם את השאלה הבאה: ״האם אני יכול להעתיק את מה שכתבתי ולפרסם אותה כתיאור המשרה אם הייתי צריך לגייס לעצמי מחליף?״ אם התשובה שלכם היא כן, סימן שיש לכם רשימה גנרית של משימות שאתם עושים ביום יום. מה שמעניין כאן זה לכתוב הישגים ולא פעילויות, עדיף עם נתונים מדידים.

 

נקודה נוספת – האם יש קשר בין התפקידים? או שנראה שהתחלתם כאנליסטים, עשיתם קצת פריסייל חזרתם לבדיקות ועכשיו אתם גם מנהלי מוצר וגם פרויקט? התפקידים צריכים להראות את התבנית הבאה ״היה לי תפקיד -> הגעתי להישגים משמעותיים -> עברתי לתפקיד עם תחום אחריות גדול יותר -> הגעתי להישגים יותר משמעותיים..״ וכן הלאה.

כישורים

תקראו את מה שכתבתם בכישורים ותשאלו את עצמכם: ״האם זה כישור שרכשתי על ידי התנסות ישירה ורלוונטית או שזה תוצר לוואי לכך שאני חי במאה ה-21?״. דוגמה לא טובה לרשום – שליטה מלאה ביישומי אופיס. האם הכישורים שכתבתם מספרים עליכם שאתם משקיעים בהתפתחות מקצועית או שהמצאתם משהו כדי למלא רשימה?

אפשר להמשיך עם שאר האזורים הנפוצים אבל אם יש משהו אחד שאני רוצה שתקחו מהפוסט הזה הוא שלפני שאתם רושמים את כל הדברים שעשיתם, תעצרו ותשאלו את עצמכם מה הסיפור שאני רוצה להעביר בקורות החיים שלי? אילו סטיגמות אני מנסה לשבור? האם אני מצליח להראות בעזרת דוגמאות שאני מקצועי ומתפתח וששווה לתת לי צ׳אנס להוכיח את עצמי או שכל מה שכתבתי היה יכול להיות נכון לעוד מיליון אנשים אחרים? 

אז נכון שקורות חיים הם רק חלק קטן מהתהליך ויש עוד שלבים רבים של ראיונות אבל אני באמת מאמין שאם תקדישו כמה שעות לעבוד על הסיפור של קורות החיים תצליחו לשפר גם את כל שאר התהליך ולהשיג את ההזדמנות הראשונה שלכם.

 

Photo by Lukas from Pexels

Ran Erez

Ran Erez

רן ארז הוא מנהל מוצר בכיר בחברת Taboola, בעל 6 שנות ניסיון בניהול מוצר. במהלך הקריירה שלו ניהל מספר מוצרים מוצלחים משלב הרעיון ועד להגעתם ללקוחות מרוצים.

כשותף-מייסד בקהילת Becoming Product Managers,
רן עוסק במנטורינג ומלווה מנהלי ומנהלות מוצר של העתיד בדרך לתפקיד הראשון שלהם.

אהבת את הפוסט? נשמח לשיתוף:

בפייסבוק
בלינקדאין
בווצאפ
באימייל

אולי יעניין אותך גם:

Becoming a PM

3 דרכים לצבור ניסיון בלי ניסיון

איך לצבור ניסיון בלי ניסיון? 🐣 אחד האתגרים המרכזיים עבור אנשים שרוצים להיכנס לניהול מוצר הוא שמעסיקים מחפשים ניסיון קודם בניהול מוצר, לפעמים אפילו נראה